6 juni

Jag har mina rutiner.
Jag går upp tidigt trots att jag är ledig. Det bidrar med ordning och reda hos mig. Innan klockan är 6 har jag haft min stund med reflektion och funderingar, följt av kaffe och lite tevetittande. Sedan följer en promenad vid 7. Solen skiner, himlen är blå, fåglar sjunger oavbrutet och kyrkklockan slår. Det är så fint och vackert ute och det är där och då svårt att förstå att ganska snart skall det första regnet för dagen komma in.
Sedan frukost följt av min bloggstund och strax efter åtta blir det ett par timmar då jag kommer gå upp i mitt arbete med bokmanuset.
Det har i dessa intensiva dagar blivit alldeles för åsidosatt, men strax skall jag börja skriva på helttid.
Jag har fortfarande flera kapitel kvar att skriva. Deadline är för länge sedan förbi, men jag kan inte nedslås av det utan bara fortsätta.

Det skall firas nationaldag och jag skall få ta emot pris för klubbens räkning och framförallt skall jag njuta av stundens härlighet. Förhoppningsvis kan regnet hålla sig borta då. Och Brorsan skall högtidstala och jag minns hur jag vid den här tiden för fyra år sedan själv gick igenom mitt tal för sista gångan.

Det här skall bli en bra dag.