Att bryta ett mönster (Michelletimman)

Sommar, sol och värme är just sånt som gör det svårt att motivera sig att sitta inne vid t ex ett skrivbord. Jag brukar försöka att hitta en plats i skuggan där det fungerar att sitta och arbeta. Där det går att skriva, men ibland vill man bara njuta av väder och allt det sköna just nu. Som idag, när jag istället för att "tokskriva" istället gav mig iväg upp genom Dalsland för att njuta av tid och rum. Att vara upptäckare, att vara livsnjutare och bara ta tillvara på dagen på ett njutningsfull sätt. För mitt skrivande blev det förstås förödande, då jag idag förlorat flera timmar vid tangenterna, men i det långa loppet hoppas jag på att ändå tjäna på det. Att just såna här saker skall ge mig extra energi att orka bli klar i tid.
För just nu innebär det att kvällen är vigd åt just det där skrivbordet och kanske även en del av natten. Det känns dock inte speciellt jobbigt.

(Jag håller på att skriva en bok som heter Michelletimman. Mer om det och den hittar du här.)