Handlingskraft

Den här veckan har vi dragit igång utomhusaktiviteter på klubben. För mig är den en skön känsla att vi igen kan träffas, träna tillsammans trots lite distans. Själv fick jag under förmiddagen vara med och leda dagens träningsgrupp. Sann glädje!

Precis som de flesta samhällsfunktioner och väldigt många företag just funderar på hur de skall överleva, är det inte annorlunda för föreningar. Som ordförande i Färgelanda judoklubb har jag en central roll att leda oss ur det här på bästa möjliga sätt. Som tur är, är jag inte ensam. Vi är en klubb med en genomtänkt organisation och flera klubbfunktionärer som nu jobbar för att vi skall försöka få någon form av normalitet i det här .
Ekonomi är en stor del i det hela. Minskade medlemsintäkter, Inga aktivitetsbidrag och minskade sponsorintäkter innebär att vi i detta läge måste vara extra kreativa och jobba extra hårt. Men ekonomi har ingen som helst värde för oss om vi inte har medlemmar, om vi inte har folk som vill träna med oss. Det är det som är Färgelanda judoklubb och utan vår gemenskap, att vi kommer på våra aktiviteter, vårt gemensamma engagemang för vår klubb, faller allting.
Inga medlemmar - ingen klubb och då spelar det ingen roll hur ekonomin ser ut, hur bra vi är, eller vilka event och tävlingar vi planerar inför.
Därför känns det så bra att vi tog oss lite tid efter att vi stängde ner vår anläggning för att resonera igenom hur vi skulle göra, vad vi ville göra och hur uplägget skulle se ut. Nu är vi igång och även om vi säkert behöver göra justeringar på vägen, så visar vi ännu en gång handlingskraft och styrka tillsammans.