Mardrömmens främsta motståndare (Michelletimman)

Idag bjuder jag er på ett utdrag ur min bok Michelletimman.

Malin hade precis avslutat ett samtal med Lennart.
Lennarts order hade varit tydlig:
– Se till att Dany avbryter det han håller på med och följer med hem till Stockholm, eller oskadliggörs. Det var fortfarande Malins uppdrag, men hon visste att tiden var knapp och att de förutsättningarna snart skulle till att ändras. Det var att äta eller ätas, döda eller dödas, i en mer begriplig metafor.
Hon gick igenom samtalet en gång till. Lennart som gått rakt på sak. Det där lugnet som alltid varit hans signum var nu förvandlat till desperation och till gränsen till hysteri. Han ville ha framsteg och av de rapporter som han fått fanns inget som tydde på det. Malin noterade att det var rapporter som inte kom från henne, men kommenterade inte det. Hon lyssnade, sa inget, lät Lennart få ur sig allt det där han hade inom sig. Han lät rädd. Riktigt rädd när hon nu tänkte efter. Som en man som höll på att förlora allting. Han hade nämnt sin partner och vän Kelly Logan. Att han var förbannad och var på väg till New York. Lennart var för övrigt också på väg. Alla skulle visst mötas här i Staden som aldrig sover, the Big Apple, staden med lika många namn som det fanns bänkar i Central Park. Allt började mer och mer likna en ond mardröm som hon aldrig tidigare upplevt, och då hade hon de senaste åren ändå varit just mardrömmens främsta motståndare och hon hade varit en länk i en kedja med uppgift att alltid rädda goda människor från deras mardrömmar. Det var hennes jobb: Att ge sig in i mardrömmen och sedan tillintetgöra den.
Skillnaden var att de som alltid brukade vara hennes vänner och medarbetare nu tycktes stå på andra sidan och vara hennes fiender. Malin kände sig som den ensammaste människan på jorden.

Har du inte redan beställt den gör du det lättast genom att beställa den på nätet på t ex Adlibris, Bokus eller CDon.
Det går förstås bra att även beställa ett signerat exemplar
direkt av mig genom att swisha 150 kr till 0705526126. Vill du att jag skickar boken så swishar du 200 kr.
Skriv Michelletimman i meddelandefältet.