Status (Michelletimman)

Jag får en del frågor om hur det egentligen går med mitt bokmanus. Som flera av er som följer och läser mina inlägg vet, så var min övertygelse att den skulle vara klar för länge sedan. Därefter har varje deadline som jag satt upp gått ut och massor av jobb funnits kvar.
Att försöka sig på konststycket att skriva en bok har på alla sätt visat sig tuffare än vad jag trott. Inte själva skrivprocessen, för den tycker jag fungerat bra, när jag haft tid att sätta mig ner att skriva. Tiden har förstås varit ett faktum som sinkat mycket. I min enfald hade jag nog tänkt att jag skulle kunna låsa in mig någonstans och skriva under alla andra timmar då jag inte jobbade. Så fungerade det inte...
I själva verket har jag fått ta den tiden som funnits kvar när allt annat varit färdigt.
Jag tror att om jag haft mitt skrivande som ett jobb som jag skulle kunna lägga 8 timmar om dagen på mellan 8 och 5, så hade jag klarat det. När jag menar "klarat det" syftar jag på att det finns så många som säger att de aldrig skulle kunna sitta och skriva på beställning. Så tänkte jag också förr, men precis som när jag skriver musik så är jag väldigt strukturerad och drabbas så gått som aldrig av någon skrivkramp.

Nu har efterarbetet tagit vid och som väl är ligger det inte på mig att rätta till alla syftningsfel och galna meningsuppbyggnader. Dock, innan vi kommer så långt skall min story gås igenom och beabetas.

Håller det? Var och när tappar berättelsen tempo och behövs det göras något åt det? Finns det något jag glömt att skriva ­eller kanske råkat redigera bort? Hur är det med den röda tråden och alla sidotrådar? Har jag tappat bort någon tråd i berättelsen?
Just nu jobbar jag med text som känns överflödig eller alltför tung och I de fallen handlar det om att ta bort, eller att skriva om.

Arbetet med att färdigställa och ge ut en bok fortsätter med andra ord och det där med att jag trodde att man var så gott som klar när man skrivit klart berättelsen, visade sig inte alls stämma.